Sposób przygotowania:
Chrupiące tortille z mięsem i warzywami
Kukurydzę i fasolę odsączamy odsączamy z zalewy. Czerwoną paprykę i szczypiorek kroimy w drobną kosteczkę. Chili wydrążamy i drobniutko siekamy. Ser ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w piórka. Pomidor kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy cebulę razem z posiekanym chili i mięsem mielonym. Doprawiamy solą , pieprzem i przyprawą do burrito. DOkładnie mieszamy rozdrabnając mięso. Dodajemy kukurydzę , fasolę , paprykę i posiekany szczypiorek i deliakatnie mieszamy. Połowę placków tortilli pokrywamy faszem . Dodajemy pomidory i posypujemy żółtym serem. Zamykamy i zapiekamy , tak by placki się zagrzały a ser roztopił. ( Ja to robiłam na grillu elektrycznym , ale śmiało można to zrobić również w piekarnik) Zajadamy na gorąco. Polecam! Smacznego!