Sposób przygotowania:
Cannelloni w moim wykonaniu
1. Mięso zmielić wraz z cebulką. Rozgrzać olej i smażyć mięso przez około 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie przyprawę do dań po bolońsku rozprowadzić w szklance zimnej wody i wlać do mięsa. Całość gotować jeszcze około 5 minut.
2. Naczynie żaroodporne do zapiekania wysmarować tłuszczem. Makaron cannelloni napełniać ostudzonym już mięsem, po czym wypełnione rurki układać obok siebie w naczyniu.
3. Następnie wykonać sos beszamelowy: masło rozpuścić na niewielkim ogniu, dodać mąkę i bardzo energicznie mieszać, by nie powstały grudki. Powoli dolewać zimne mleko,cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Ułożony w naczyniu makaron polać sosem beszamelowym i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie cannelloni posypać startym serem żółtym i całość zapiekać jeszcze 15 minut.
2. Naczynie żaroodporne do zapiekania wysmarować tłuszczem. Makaron cannelloni napełniać ostudzonym już mięsem, po czym wypełnione rurki układać obok siebie w naczyniu.
3. Następnie wykonać sos beszamelowy: masło rozpuścić na niewielkim ogniu, dodać mąkę i bardzo energicznie mieszać, by nie powstały grudki. Powoli dolewać zimne mleko,cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Ułożony w naczyniu makaron polać sosem beszamelowym i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie cannelloni posypać startym serem żółtym i całość zapiekać jeszcze 15 minut.