Sposób przygotowania:
Tortilla z pieczarkami, papryką i szynkąETAP 1:
Pieczarki myjemy, oczyszczamy, kroimy w plasterki lub grubą kostkę. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki.
Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy pieczarki, paprykę i cebulę. Przyprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 2:
W międzyczasie robimy sos: czosnek siekamy drobno, łączymy z majonezem, solą i pieprzem.
Tortille smarujemy sosem. Wykładamy farsz z warzyw i pieczarek.
ETAP 3:
Farsz z papryki, pieczarek i cebulki pokrywamy plastrami wędliny, na wierzch wykładamy starty ser żółty.
ETAP 4:
Tortille zwijamy i podgrzewamy - albo w piekarniku, albo w mikrofalówce, albo na patelni.