Sposób przygotowania:
Quesadilla z pieczarkami
Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Pieczarki obieramy, lub płuczemy i osuszamy. Następnie kroimy je w bardzo cienkie plasterki.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy jeden placek tortilli. Na niego wykładamy 2 łyżki startego sera. Na serze układamy 1/3 część pieczarek. Następnie wykładamy kolejne 2 łyżki sera. Całość przykrywamy drugim plackiem tortilli lekko dociskając. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 5 minut.
Sos: Do miseczki wlewamy śmietanę, dodajemy majonez oraz sól i czubricę. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i dodajemy do miseczki. Całość dokładnie mieszamy.Gorącą quesadillę kroimy na ćwiartki i podajemy z sosem czosnkowym.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy jeden placek tortilli. Na niego wykładamy 2 łyżki startego sera. Na serze układamy 1/3 część pieczarek. Następnie wykładamy kolejne 2 łyżki sera. Całość przykrywamy drugim plackiem tortilli lekko dociskając. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 5 minut.
Sos: Do miseczki wlewamy śmietanę, dodajemy majonez oraz sól i czubricę. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i dodajemy do miseczki. Całość dokładnie mieszamy.Gorącą quesadillę kroimy na ćwiartki i podajemy z sosem czosnkowym.