darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybko i prosto: pyszne tortille z tuńczykiem, jajkiem i rukolą świetne jako przekąska, kolacja lub śniadanie

Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą

 

  • Puszka tuńczyka
  • 4 jajka
  • 8 placków tortilli
  • 1/2 cebuli
  • rukola
  • musztarda, majonez

Sposób przygotowania:

Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą
Jajka ugotować na twardo i obrać, pokroić w ćwiartki. Cebulę pokroić w bardzo cienkie piórka. Placki tortilli układać na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) i podgrzewać po kilka minut z każdej strony. Po zdjęciu z patelni smarować musztarda i majonezem. Układać po kilka kawałków cebuli, tuńczyka, jajka i rukolę. Zawinąć i od razu spożywać.
Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą
Etap 1 Placki tortilli podgrzewać na patelni
Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą
Etap 2 podgrzane placki smarować majopnezem i musztardą
Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą
Etap 3 Ułożyć cebulę, rukolę i tuńczykla
Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą
Etap 4 Dodać ugotowane i pokrojone na ćwiartki jajka