Luka Li

Luka Li

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Wiosenne tortille z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie wiosenne tortille z tuńczykiem i chrupiącymi warzywami będą idealne na śniadanie albo kolację. Jeśli zapakujemy je np. w folię aluminiową, świetnie sprawdzą się jako przekąska w pracy czy na pikniku.

Wiosenne tortille z tuńczykiem

Składniki:

Wiosenne tortille z tuńczykiem

 

  • 5 gotowych placków tortilli
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 5 liści sałaty lodowej
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1/2 pęczku szczypiorku
  • 2 łyżeczki majonezu

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne tortille z tuńczykiem
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w kostkę. Każdy placek posmarować z jednej strony cieniutko majonezem. Na posmarowane placki wyłożyć równomiernie liście sałaty, odcedzonego z zalewy tuńczyka, kukurydzę oraz pokrojoną paprykę. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Tortille zwinąć tak, aby były zamknięte z każdej strony.