Sposób przygotowania:
Tortilla ziemniaczanaKrok 1:
Jajka wbijamy do miski. Dodajemy mleko i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Krok 2:
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy.
Szklimy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy ziemniaki. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy koperek. Mieszamy.
Krok 3:
Ziemniaki zalewamy jajkami. Podgrzewamy, aż masa się lekko zetnie. Podważamy brzegi i patelnie przykrywamy talerzem i odwracamy.
Przekładamy placek na talerz, a następnie zsuwamy go na patelnie aby podsmażyć z drugiej strony. Zdejmujemy z ognia i kroimy w trójkąty.
Smacznego!