Sposób przygotowania:
Tortilla ziemniaczana z cukinią
Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w jak najcieńsze plasterki. Podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju. Po około 5 minutach dodajemy pokrojone w cienkie paski cukinie (ja cienkie paski kroję obieraczką do warzyw) i drobno posiekana zielona część pora.Smażymy aż ziemniaki będą miękkie co jakiś czas obracając. Można na kilka minut zmniejszyć ogień i dusić pod przykrywką. Ziemniaki lekko dociskamy tak aby było miedzy nimi jak najmniej wolnego miejsca. wyrównujemy górę. Jajka, śmietankę, przeciśnięty czosnek, oraz przyprawy mieszamy na jednolitą masę. Zalewamy nią ziemniaki i czekamy, aż dół i boki się zetną. Na patelnie kładziemy duży talerz i obracamy ją. następnie zsuwam tortille z talerza na patelnie i smażymy z drugiej strony.