Sposób przygotowania:
Grillowany pstrąg z kolendrą i ząbkami czosnku
Pstrąg opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i poobcinać płetwy, ponacinać po wierzchu na skos. Posypać solą i pierzem cytrynowym, czarnym i papryką czerwoną ostrą. Skropić sokiem z cytryny i oliwą lub olejem również w środku.
W nacięcia powkładać plasterki cieniutkie czosnku. Do środka włożyć kolendrę świeżą posiekaną. Odłożyć do lodówki na godzinę. Wyjąć i grillować z obu stron po 4-5 minut na wcześniej rozgrzanej patelni grillowej.
Można dodać również cukinię młodą i grillować razem.
W nacięcia powkładać plasterki cieniutkie czosnku. Do środka włożyć kolendrę świeżą posiekaną. Odłożyć do lodówki na godzinę. Wyjąć i grillować z obu stron po 4-5 minut na wcześniej rozgrzanej patelni grillowej.
Można dodać również cukinię młodą i grillować razem.