Sposób przygotowania:
Toskańska zupa pomidorowa z ryżem
Bakłażana i cukinię myjemy i kroimy w paski. Paprykę czyścimy z gniazd nasiennych i również kroimy w paski. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula się usmaży dodajemy do niej startą na grubych oczkach marchewkę i chwilę jeszcze smażymy, a następnie dodajemy pomidory z puszki. W między czasie przygotowujemy bulion, do którego wkładamy usmażoną cebulę z pomidorami. Zupkę gotujemy około kwadransa dodając suszonych ziół oraz przypraw do smaku oraz koncentratu pomidorowego, aby zupka nabrała pomidorowego wyrazu. W między czasie podsmażamy na patelni pozostałe warzywa, które dodajemy do zupy. Zupę gotujemy jeszcze około 10 minut. Ryż brązowy gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zupę wyłączamy i wsypujemy do niej ryż, wszystko dokładnie mieszamy i podajemy.
Michaś