Sposób przygotowania:
Tosty bananem i masłem orzechowym
Umytego banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Pieczywo tostowe wkładamy do tostera i nieco rumienimy. Jedną kromkę pieczywa tostowego smarujemy rozgniecionym bananem, a drugą masłem orzechowym. Składamy i kładziemy na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem. Smażymy kilka minut z każdej strony, aż grzanki się zarumienią. Zdejmujemy z patelni, przekrajamy na pół i zjadamy na ciepło.To mało skomplikowane i mało zdrowe danie jest dla mnie kwintesencją Nigelli. Potrawa, którą je się rękoma, potrawa, która brudzi palce. Potrawa bardzo prosta, a jednak zadziwiająca smakiem. Nigella nigdy nie wstydzi się inspiracji, zawsze podaje źródło przepisu. Grzanki z bananem i masłem orzechowym, to było jedno z ulubionych dań prawdziwego króla kiczu- Elvisa.