alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Tosty panierowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na ciepłą kolację - smaczne

Tosty panierowane

Składniki:

Tosty panierowane

 

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 4 plasterki sera do zapiekanek
  • 4 plasterki szynki konserwowej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • sól
  • pieprz mielony
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Tosty panierowane
Wymieszać mleko z jajkami , solą i pieprzem. Do majonezu dodać musztardę i zamieszać. Kromki chleba posmarować majonezem z musztardą. Na 4 położyć ser i szynkę ( obciąć jak by wystawały za brzegi ) - przykryć pozostałym chlebem.
Maczać chleb w mleku z jajkiem ( można przekroić wcześniej na trójkąty ) . Na patelni rozgrzać olej i smażyć chleb na rumiano .Przewrócić na drugą stronę i znów zarumienić . Podawać na ciepło z jakimś dipem albo sosem tatarski.