Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Majowe szparagi z jajkiem na miękko

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Śniadaniowa klasyka czyli szparagi z jajkiem, a do tego jeszcze jakieś fajne tosty i już można zaczynać nowy dzień:)

Majowe szparagi z jajkiem na miękko

Składniki:

Majowe szparagi z jajkiem na miękko

 

Sposób przygotowania:

Majowe szparagi z jajkiem na miękko
Umyte i oczyszczone szparagi ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem masła i odrobiny cukru.

Jajka ugotuj na miękko (czyli 3 minuty od momentu zagotowania się wody) po czym zalej je zimną wodą i delikatnie obierz.

Obrane jajka opanieruj w mące, roztrzepanym jajku i okruchach bułki tartej, tak przygotowane jajka usmaż na złoty kolor na klarowanym maśle.

Pod koniec smażenia na patelnię wrzuć ugotowane szparagi żeby wchłoneły trochę masła, całość dopraw solą i pieprzem.