Sposób przygotowania:
Majowe szparagi z jajkiem na miękko
Umyte i oczyszczone szparagi ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem masła i odrobiny cukru.
Jajka ugotuj na miękko (czyli 3 minuty od momentu zagotowania się wody) po czym zalej je zimną wodą i delikatnie obierz.
Obrane jajka opanieruj w mące, roztrzepanym jajku i okruchach bułki tartej, tak przygotowane jajka usmaż na złoty kolor na klarowanym maśle.
Pod koniec smażenia na patelnię wrzuć ugotowane szparagi żeby wchłoneły trochę masła, całość dopraw solą i pieprzem.
Jajka ugotuj na miękko (czyli 3 minuty od momentu zagotowania się wody) po czym zalej je zimną wodą i delikatnie obierz.
Obrane jajka opanieruj w mące, roztrzepanym jajku i okruchach bułki tartej, tak przygotowane jajka usmaż na złoty kolor na klarowanym maśle.
Pod koniec smażenia na patelnię wrzuć ugotowane szparagi żeby wchłoneły trochę masła, całość dopraw solą i pieprzem.