WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1709]

Tosty z parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne tosty z chleba pszennego krojonego z żółtym serem i parówkami dziecinnymi z dodatkiem pomidora.

Tosty z parówką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z parówką

 

  • 4 kromki chleba pszennego krojonego
  • 2 duże parówki dla dzieci
  • 4 plasterki żółtego sera
  • kilka plasterków pomidora
  • sól, pieprz
  • masło

Sposób przygotowania:

Tosty z parówką

ETAP 1:

Kromki chleba ułożyć na desce do krojenia. Każdą kromkę posmarować z jednej strony masłem i posmarowaną stroną ułożyć do deski.

Na dwóch kromkach ułożyć po plasterku żółtego sera. Parówki przekroić wzdłuż na połówki, dociąć odpowiednią długość i ułożyć na serze na kanapkach. Na parówkach ułożyć plasterki pomidora. Doprawić je delikatnie solą i pieprzem.

Na pomidorze ułożyć znów po plasterku żółtego sera i przykryć pozostałymi kromkami.

Tak złożone kanapki włożyć do nagrzanego opiekacza i piec do zrumienienia.

Upieczone tosty wyjąć i przekroić na pół. Podawać na gorąco lub na zimno.

Tosty z parówką
Złożone kanapki włożone do rozgrzanego opiekacza
Tosty z parówką
Plasterki pomidora ułożone na parówkach i doprawione
Tosty z parówką
Parówki przekrojone na pół i ułożone na serze
Tosty z parówką
Kromki chleba z ułożoną pierwszą warstwą żółtego sera