Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 781]

Tosty ze smażonym boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Do przygotowania takich tostów można wykorzystać czerstwy chleb, są proste do wykonania, a przy tym smaczne.

Tosty ze smażonym boczkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tosty ze smażonym boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Tosty ze smażonym boczkiem
Boczek kroimy na plasterki i smażymy na rumiano na patelni. Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smarujemy chleb masłem, układamy boczek, a na nim plastry sera.

Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni, wstawiamy tosty i zapiekamy je przez około 10 minut.

Podajemy z ulubionym sosem lub ketchupem.  
Tosty ze smażonym boczkiem
Smarujemy chleb masłem, układamy usmażony boczek

Tagi:

przekąski