zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Cukinia z komosą i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Jedno z moich ulubionych dań czyli cukinia. Tym razem z dodatkiem komosy ryżowej i boczku. Świetna propozycja na obiad lub ciepłą kolację.

Cukinia z komosą i boczkiem

Składniki:

Cukinia z komosą i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Cukinia z komosą i boczkiem
Umyć cukinie a potem przeciąć je na pól ( wzdłuż ) i wydrążyć gniazda nasienne.

Na patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek i pora i podsmażyć. Komosę włożyć do miski a potem dodać do niej przestudzone składniki z patelni i na koniec zetrzeć na tarce mozzarellę. Doprawić do smaku i wymieszać.

Przygotowanym farszem napełnić połówki cukinii i ułożyć je w blaszce. Cukinie zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Podawać na gorąco.

Tagi:

dania warzywa