Sposób przygotowania:
Cukinia z komosą i boczkiem
Umyć cukinie a potem przeciąć je na pól ( wzdłuż ) i wydrążyć gniazda nasienne.
Na patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek i pora i podsmażyć. Komosę włożyć do miski a potem dodać do niej przestudzone składniki z patelni i na koniec zetrzeć na tarce mozzarellę. Doprawić do smaku i wymieszać.
Przygotowanym farszem napełnić połówki cukinii i ułożyć je w blaszce. Cukinie zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Podawać na gorąco.
Na patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek i pora i podsmażyć. Komosę włożyć do miski a potem dodać do niej przestudzone składniki z patelni i na koniec zetrzeć na tarce mozzarellę. Doprawić do smaku i wymieszać.
Przygotowanym farszem napełnić połówki cukinii i ułożyć je w blaszce. Cukinie zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Podawać na gorąco.