Sposób przygotowania:
Babka z czekoladowymi jajkami
Margarynę stopić. Wystudzić. Jajka ubić z cukrem do białości na gęstą puszystą masę. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i miksując nadal wsypywać po trochę. Na końcu nadal ucierając mikserem dolewać po odrobinie wystudzonej margaryny.
Na samym końcu dajemy aromat pomarańczowy. Przelewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy z kominem do 3/4 wysokości. W ciasto wciskamy w odstępach jajeczka czekoladowe. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i pieczemy ok.1 godz.
Po upieczeniu jeszcze gorącą wyjmujemy z formy. Po przestygnięciu polewamy gotowym lukrem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu.Dekorujemy prymulkami , motylkami i cukrowymi perełkami.
Na samym końcu dajemy aromat pomarańczowy. Przelewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy z kominem do 3/4 wysokości. W ciasto wciskamy w odstępach jajeczka czekoladowe. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i pieczemy ok.1 godz.
Po upieczeniu jeszcze gorącą wyjmujemy z formy. Po przestygnięciu polewamy gotowym lukrem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu.Dekorujemy prymulkami , motylkami i cukrowymi perełkami.