Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Tradycyjna fasolka z zasmażką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tradycyjny dodatek do dań polskich

Tradycyjna fasolka z zasmażką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tradycyjna fasolka z zasmażką

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjna fasolka z zasmażką
Fasolkę myjemy obcinamy końcówki i tniemy ją na mniejsze kawałki. Można również użyć fasolki mrożonej. Gotujmy ok litra wody osolonej i wrzucamy fasolę na wrzątek. Gotujemy do miękkości niecałe 10 minut. Na patelni rozpuszczamy masło (nie polecam używania masła klarowanego bo nie utworzy się piana dzięki której łatwiej i smaczniej zapieka się bułka). Gdy masło się spieni dodajemy bułkę tartą tak aby zachowana została konsystencja. Fasolkę dokładnie odcedzamy wrzucamy do garnka i dodajemy zasmażkę. Dokładnie mieszamy. Smacznego!
Tradycyjna fasolka z zasmażką
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie
Tradycyjna fasolka z zasmażką
Masło rozpuszczamy na paleni aż powstanie piana
Tradycyjna fasolka z zasmażką
Do spienionego masła dodajemy bułkę tartą

Tagi:

tarta fasolka