Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Tradycyjna zupa ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zupa ogórkowa, która smakuje wyśmienicie i jako klasyka nigdy nie zniknie z naszych stołów. Polecam!

Tradycyjna zupa ogórkowa

Składniki:

Tradycyjna zupa ogórkowa

ogórki

Sposób przygotowania:

Tradycyjna zupa ogórkowa
Przygotować wywar gotując mięso wraz z kostka bulionową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Do wywaru dodać pokrojone warzywa: ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera. Cebulę posiekać i podsmażyć z pokrojonym w krążki porem. Po chwili dodać starte ogórki.

Całość dusić około 10 minut. Przełożyć do garnka, gdy warzywa w zupie będą już miękkie. Gotować około 15 minut. Dodać śmietanę oraz posiekany koperek.

Zupę doprawić do smaku. Można dolać wody po ogórkach, gdy jest za mało kwaśna lub cukru, gdy jest odwrotnie.