małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Tradycyjne kotlety mielone.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne, czasem najlepsze.

Tradycyjne kotlety mielone.

Składniki:

Tradycyjne kotlety mielone.

 

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjne kotlety mielone.
Mięso mielone przekładamy do miski. Bułkę kajzerkę namaczamy w wodzie, gdy namięknie wyciskamy z wody i bułkę przekładamy do mięsa. Cebulke obieramy i krobno kroimy, dodajemy do miesa. Do całości wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie miezamy. Wyrabiamy na gładką masę, z której formujemy kotlety. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smazymy z obu stron an rozgrzanym oleju.