szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Tradycyjne kotlety mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tradycyjne kotlety mielone to jest coś do czego zawsze wracam, pomimo różnych ciekawych pomysłów na dania. To taki standard Naszej kuchni.

Tradycyjne kotlety mielone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tradycyjne kotlety mielone

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjne kotlety mielone
Kajzerkę moczymy w wodzie, a następnie odciskamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Do mięsa dodajemy cebule, kajzerkę oraz wbijamy jajko. Następnie doprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy masę. Z masy formujemy kotlety i po panierowaniu w bułce tartej smażymy na rozgrzanym na patelni oleju z każdej ze stron.
Tradycyjne kotlety mielone
Cebulę obieramy i drobno siekamy w kosteczkę
Tradycyjne kotlety mielone
Cebulę i odciśniętą z wody kajzerkę dodajemy do mięsa
Tradycyjne kotlety mielone
Dodajemy jajko oraz przyprawiamy solą i pieprzem
Tradycyjne kotlety mielone
Formujemy kotlety panierujemy w bułce i smażymy