Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z omletem
Najpierw przygotowujemy omlet:białka lekko ubijamy,dodajemy sól,pieprz,oregano i pokrojone suszone pomidory.Masło roztapiamy masło i wlewamy na nie przygotowane białka,smażymy z obydwu stron. Po przestudzeniu omlet kroimy na mniejsze kawałki. Przygotowujemy mięso mielone: Cebulę obieramy,kroimy drobno i podsmażamy na odrobinie oleju a następnie studzimy. Mięso mielone mieszamy z jajkiem,namoczoną i odciśniętą bułką tartą,przyprawami i musztardą.Dodajemy wystudzoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso wyrabiamy na jednolitą masę. Nabieramy po trochę mięsa,robimy kulkę i lekko rozpłaszczamy,na środek dajemy po trochę omletu,zlepiamy i formujemy kotlet. Gotowe kotlety panierujemy najpierw w roztrzepanych jajkach a następnie w bułce tartej.Gotowe kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Podajemy z dowolnymi dodatkami .