Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Tradycyjny kurczak pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Tradycyjny i smaczny pieczony kurczak, idealny na odiad.

Tradycyjny kurczak pieczony Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tradycyjny kurczak pieczony

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjny kurczak pieczony
Kurczaka dokładnie płuczemy i osuszamy. Nacieramy mięso pieprzem, solą morską, kucharkiem, mieloną papryką oraz majeranikiem. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Następnie wkładamy kurczaka do rękawa do pieczenia, dodajemy kawałki margaryny, zawiązujemy i układamy na blaszce. Pieczemy około 1,5 godziny w temp. 180-190 stopni. Podajemy na ciepło z surówką.
Tradycyjny kurczak pieczony
Kurczaka dokładnie płuczemy i osuszamy. Nacieramy mięso pieprzem, solą morską, kucharkiem, mieloną papryką oraz majeranikiem. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.
Tradycyjny kurczak pieczony
Następnie wkładamy kurczaka do rękawa do pieczenia, dodajemy kawałki margaryny, zawiązujemy i układamy na blaszce. Pieczemy około 1,5 godziny w temp. 180-190 stopni. Podajemy na ciepło z surówką.