Tradycyjny schabowy 4

  • 14
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

nasze Polskie domowe tradycyjne schabowe

Tradycyjny schabowy 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tradycyjny schabowy 4

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjny schabowy 4
1. Ze schabu kroimy jeden plaster. Zawijamy dokładnie w papier kuchenny i tłuczemy tłuczkiem do mięsa aż powstanie placek. 2.Ściągamy papier . 3. Do talerzyka wbijamy surowe jaja które rozmącamy widelcem. Dodajemy przyprawy typu sól, pieprz. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. 4. Kawałek schabu obtaczamy najpierw w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu na rumiano przewracając w trakcie aby się dokładnie usmażył a nie przypalił. 5.Gorący schabowy odsączamy ponownie na papierowym ręczniku z tłuszczu.
Tradycyjny schabowy 4
plaster schabu obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej
Tradycyjny schabowy 4
gotowe plastry schabu przygotowane do smażenia
Tradycyjny schabowy 4
plastry schabu w trakcie smażenia na głębokim oleju