Sposób przygotowania:
Tradycyjny schabowy 4
1. Ze schabu kroimy jeden plaster. Zawijamy dokładnie w papier kuchenny i tłuczemy tłuczkiem do mięsa aż powstanie placek. 2.Ściągamy papier . 3. Do talerzyka wbijamy surowe jaja które rozmącamy widelcem. Dodajemy przyprawy typu sól, pieprz. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. 4. Kawałek schabu obtaczamy najpierw w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu na rumiano przewracając w trakcie aby się dokładnie usmażył a nie przypalił. 5.Gorący schabowy odsączamy ponownie na papierowym ręczniku z tłuszczu.
darmiona
Smakowita88
Nie- faktycznie mąka jest ale ona była do ryb do obtaczania.
Pyza
Smakowita88
Ja później jeszcze dobijałam jajka bo smażyłam więcej schabowych. Wolę mieć więcej niż później latać po wsi za jajkiem hehe
Bernadetta
evita0007
hahahaha :D a ja lubie gulasz ;D
Smakowita88
Nie rozumie po co te złośliwości.. do schabowego dałam dwa jajka. Proszę powiększyć zdjęcie i zobaczyć jakie one są na wielkość. Specjalnie robione na wesele.
Bernadetta
Jakie złośliwości ? Teraz dopiero się zaciekawiłam... Przepis na jednego schabowego z dwoma jajkami i 1/2 szklanki bułki tartej. To musiała być uczta. A na zdjęciu cała góra kotletów...
Smakowita88
Nie pamiętam ile było kotletów..wystarczy powiedzieć POPRAW a nie wyjeżdżać tutaj ze świstakiem. Myślisz że nie sprawiło mi to przykrości? Mam nadzieję że " zabłysnęłaś" i się nadal cieszysz. Nie będę więcej się wypowiadać, bo obiecałam że nie będę pyskować.
Bernadetta
Nie cieszyłam się i nie cieszę, gdy widzę jakieś kosmiczne przepisy, tylko dziwię, że można takie cuda wypisywać. Może jak zaczniesz zamieszczać sprawdzone przepisy na dania, które sama przygotujesz, to skończą się pytania o podstawowe składniki ? Nie oczekuj, że na każdym kroku ludzie będą mówić co masz napisać i cieszyć się, że po 100 poprawkach z takiego przepisu ktoś będzie mógł skorzystać.
darmiona
Babciagramolka
Magula
zbysiowa