VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Śledzik na raz z oregano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Taki śledzik idealnie sprawdzi się jako przystawka na domowych imprezach. Bo wiadomo rybka lubi pływać…

Śledzik na raz z oregano

Składniki:

Śledzik na raz z oregano

 

  • 3 płaty śledzi marynowanych w oleju a’la Matjas
  • 1 cebula
  • 2 łyżki keczupu pikantnego
  • Sól
  • Pieprz
  • Oregano

 

Sposób przygotowania:

Śledzik na raz z oregano
Płaty śledzi marynowanych osączamy z oleju. Kroimy w plastry (około 1 cm). Połowę cebulki siekamy w piórka, drugą połowę w bardzo drobną kosteczkę. Śledzie mieszamy z cebulką, dodajemy keczup, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Odstawiamy aby smaki dokładnie się przegryzły. Takie śledziki można również przygotować na wszelkiego rodzaju święta.

Tagi:

śledzie