iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Śledzik w porach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczny kolacyjny lub obiadowy śledzik z duża ilością pora i cebulki. Pasuje do ziemniaków i chlebka .

Śledzik w porach

Składniki:

Śledzik w porach

 

Sposób przygotowania:

Śledzik w porach
Pory myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Solimy i ugniatamy ręka aby warzywa zmiękły. Czosnek wyciskamy i mieszamy z porem i cebulą . Śledzie wyciągamy z oleju i kroimy na mniejsze kawałki. Do cebuli i pora dodajemy odrobinę octu. Mieszamy. Dodajemy łyżkę śmietany i jeszcze raz mieszamy. Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i kroimy na ćwiartki.Do śledzie dodajemy sałatkę porową lekko mieszamy. Na koniec dodajemy kawałki jajka.