gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Warzywne trójkąty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobre trójkąciki z ciasta francuskiego. Farsz wyszedł niesamowicie dobry. Polecam wypróbować.

Warzywne trójkąty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywne trójkąty

 

  • FARSZ
  • 20 dag mięsa mielonego
  • pół cebuli
  • 1 ogórek kiszony
  • kucharek
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • szczypiorek
  • papryka marynowana
  • DODATKOWO
  • ciasto francuskie (275 g rolka)
  • ok. 10 dag sera żółtego
  • 1 białko
  • 2 łyżki margaryny do wysmarowania blachy

Sposób przygotowania:

Warzywne trójkąty
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy posiekaną cebulkę i mięso mielone i smażymy. Później dodajemy marynowaną paprykę i pokrojony ogórek kiszony. Całość doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego i kucharkiem. Smażymy jeszcze chwilę i na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Ciasto francuskie rozłożyć. Wycinać kwadraty (ok. 9x9 cm), nakładać farsz i łączyć ze sobą dwa przeciwne boki tworząc trójkąt i przycisnąć rogi, aby farsz nie "wyszedł". Wyłożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. Każdy trójkącik posmarować roztrzepanym białkiem i posypać startym serem żółtym. Piec na złoty kolor ok. 25 min w 180 st. Smacznego.
Warzywne trójkąty
Cebulę i mięso mielone podsmażyć na patelni.
Warzywne trójkąty
Dodawać kolejne składniki i przygotować farsz.
Warzywne trójkąty
Nakładac na ciasto francuskie farsz i składać.
Warzywne trójkąty
Wyłożyć na brytfannę i zapiekać w 180 st. na złoty kolor.