mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Trójkąty z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne, proste, bogate kanapki

Trójkąty z indykiem

Składniki:

Trójkąty z indykiem

 

  • 4jajka
  • 4 małe cebule
  • 4łyżki oleju
  • 20dag kwaśnej śmietany
  • 4łyżeczki musztardy
  • 4łyżeczki chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • 4małe pomidorki
  • 12liści sałaty
  • 4krążki ananasa
  • 12kromek ciemnego pieczywa tostowego
  • 8plasterków wędzonego indyka

Sposób przygotowania:

Trójkąty z indykiem
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Cebule obrać, opłukać, pokroić w krążki, zrumienić na oleju, ostudzić. Śmietanę połączyć z musztardą, chrzanem i przyprawić solą i pieprzem. Pomidory umyć, pokroić w plasterki, ananasa na spore kawałki, chleb na trójkąty. Śmietanę opłukać, osuszyć. Pieczywo zrumienić. Chlebki podzielić na dwie części po równo. Jedne posmarować śmietaną, obłożyć sałatą, pomidorem i jajkiem, wędliną i ananasem. Posmarować resztą śmietany, posypać cebulą. Przykryć pozostałym chlebkiem. Można spiąć wykałaczkami.