Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Trójniak

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masło utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Dodać proszek,ocet , olej i zapach.

Trójniak

Składniki:

Trójniak

 

  • 2 szklanki i łyżka mąki
  • 1 kostka masła roślinnego
  • 8 łyżek oleju
  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka octu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 1/2 szklanka maku,
  • zapach waniliowy

Sposób przygotowania:

Trójniak
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Dodać proszek,ocet , olej i zapach. Utrzeć . Wsypać dwie szklanki mąki i łyżkę wyłożyć pianę ubitą z białek i wymieszać. Podzielić ciasto na 3 części. Do jednej dodać łyżkę mąki do drugiej łyżkę kakao do trzeciej pół szklanki maku. Do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy wlać ciasto białe, potem kakaowe na wierzch ciasto z makiem. Po upieczeniu polać polewą.

Tagi:

mak