Sposób przygotowania:
Trójsmak
Przygotowanie :
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać proszek do pieczenia, ocet, olej i olejek waniliowy. Wsypać 2 szkl mąki, wyłożyć pianę ubitą z białek. Podzielić masę na 3 części. Do jednej dodać łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, do trzeciej 1/2 szkl maku. Na blasze układać warstwami : 1. warstwa biała, 2. warstwa z kakao, 3. na wierzch warstwa z makiem. Dla lepszego efektu polać polewą kakaową. Piec ok 40-60 min.
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać proszek do pieczenia, ocet, olej i olejek waniliowy. Wsypać 2 szkl mąki, wyłożyć pianę ubitą z białek. Podzielić masę na 3 części. Do jednej dodać łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, do trzeciej 1/2 szkl maku. Na blasze układać warstwami : 1. warstwa biała, 2. warstwa z kakao, 3. na wierzch warstwa z makiem. Dla lepszego efektu polać polewą kakaową. Piec ok 40-60 min.