Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Trufelki kawowe z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Trufelki kawowe są pyszne i nie wymagają pieczenia.

Trufelki kawowe z orzechami

Składniki:

Trufelki kawowe z orzechami

 

  • 25 dag masła
  • 1/3 szkl mleka
  • 1/2 szkl cukru
  • 15 dag mleka w proszku
  • 15 dag herbatników Petit Beurre
  • 2 łyżki kawy naturalnej
  • 2 łyżki kakao
  • 2/3 szkl posiekanych orzechów
  • 2 łyżki wiórek kokosowych

 

 

Sposób przygotowania:

Trufelki kawowe z orzechami
Do rondla wlać mleko, dodać masło i cukier, zagotować. Następnie lekko przestudzić, dodać mleko w proszku wymieszane z kakao i kawą naturalną, połowę posiekanych orzechów, pokruszone herbatniki, dokładnie wymieszać.( Masa powinna być dosyć gęsta, gdy jest za rzadka dodać więcej pokruszonych herbatników) Z masy rękami formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w pozostałych posiekanych orzechach wymieszanych z wiórkami kokosowymi. Odłożyć w chłodne miejsce.

Tagi:

kawa