misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Trufle

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Trufle w wersji nieco tańszej.

Trufle

Składniki:

Trufle

 

  • 2 mleczne czekolady
  • 1/2 bialej czekolady
  • 12 dkg platków migdałowych
  • , 4 lyżki whisky
  • 2 łyżki masla
  • 2 łyżki śmietanki 30%
  • 6 łyżek cukru pudru

Sposób przygotowania:

Trufle
W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczną czekoladę,śmietanę i whisky. Osobno ucieramy na lukier 5 łyzek cukru pudru z lyżką wody. Do jeszcze ciepłej masy czekoladowej dodajemy masło, lukier i płatki. Chlodzimy w lodówce ok. 2 godz. Tacę spryskujemy wodą i posypujemy pudrem. Z masy lepimy kulki. obtaczamy na tacy w pudrze a następnie w startej na tarce białej czekoladzie.

Tagi:

czekolada