Sposób przygotowania:
Trufle czekoladowe
Czekolade połam na kawałki, wrzuć do garnka, wlej śmietanę.
Podgrzewaj na wolnym ogniu.
Mieszaj często do rozpuszczenia czekolady.
Wystudź, wstaw do lodówki,żeby masa zgęstniała.
Dłonie oprósz kakao.
Z twardej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
Obtocz w posiekanych orzechach, migdałach oraz pistacjach, a następnie włóż do małych papilotek.
Przechowuj w lodówce.
Podgrzewaj na wolnym ogniu.
Mieszaj często do rozpuszczenia czekolady.
Wystudź, wstaw do lodówki,żeby masa zgęstniała.
Dłonie oprósz kakao.
Z twardej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
Obtocz w posiekanych orzechach, migdałach oraz pistacjach, a następnie włóż do małych papilotek.
Przechowuj w lodówce.