malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Trufle czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zamiast gorzkiej czekolady możesz dodać mleczną

Trufle czekoladowe

Składniki:

Trufle czekoladowe

 

  • 2tabliczki gorzkiej czekolady
  • 200ml kremówki
  • 2łyżki posiekanych migdałów
  • 2łyżki kakao
  • 2łyżki posiekanych pistacji
  • 2łyżki posiekanych orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Trufle czekoladowe
Czekolade połam na kawałki, wrzuć do garnka, wlej śmietanę.
Podgrzewaj na wolnym ogniu.
Mieszaj często do rozpuszczenia czekolady.
Wystudź, wstaw do lodówki,żeby masa zgęstniała.
Dłonie oprósz kakao.
Z twardej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
Obtocz w posiekanych orzechach, migdałach oraz pistacjach, a następnie włóż do małych papilotek.
Przechowuj w lodówce.

Tagi:

czekolada