Sposób przygotowania:
Truskaweczka
BISZKOPT : Z białek ubić pianę, dodać cukier, następnie żółtka i resztę składników, delikatnie wymieszać wyłożyć na blachę i piec 25 min w 170 st.
MASA ŚMIETANOWA : Galaretki rozpuścić w 0,5 l wody. Śmietanę ubić z cukrem. Przestudzoną galaretkę wlać do ubitej śmietany, dodać truskawki pokrojone na kawałeczki. Zamieszać i wylać na biszkopt. Na wierzch ułożyć truskawki i zalać galaretką truskawkową- 2 galaretki na niecałe 3 szkl. wody. Wstawić do lodówki ! SMACZNEGO!
MASA ŚMIETANOWA : Galaretki rozpuścić w 0,5 l wody. Śmietanę ubić z cukrem. Przestudzoną galaretkę wlać do ubitej śmietany, dodać truskawki pokrojone na kawałeczki. Zamieszać i wylać na biszkopt. Na wierzch ułożyć truskawki i zalać galaretką truskawkową- 2 galaretki na niecałe 3 szkl. wody. Wstawić do lodówki ! SMACZNEGO!