Zosiaaa

Zosiaaa

Kucharz
[Przepisów: 4]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Truskawkowa Margarita

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Drink na bazie meksykańskiej wódki, czyli tequili oraz mrożonych truskawek - bardzo orzeźwiający i... poprawiający humor.

Truskawkowa Margarita Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Truskawkowa Margarita

 

  • 1 porcja:
  • mrożone truskawki- 150 g
  • tequila- 70 ml
  • syrop z cukru trzcinowego- 80 ml (lub cukier- 2 łyżeczki)
  • kostki lodu- 2 sztuki
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Truskawkowa Margarita
Mrożone truskawki wraz z tequillą i syropem z cukru trzcinowego przełożyć do blendera. Miksować tylko do skruszenia się składników (konsystencja ma być podobna do sorbetu lodowego). Przełożyć do kielicha. 2 kostki lodu zmiksować wraz z odrobiną soli, wyłożyć na wierzch. Natychmiast podawać. Na zdrowie! 
Truskawkowa Margarita
truskawkowa margarita
Truskawkowa Margarita
truskawkowa margarita
Truskawkowa Margarita
truskawkowa margarita

Tagi:

lody