Sposób przygotowania:
Truskawkowa rozkosz
Galaretki przygotować jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. BISZKOPTY: białka ubić, dodać do nich cukier i dalej ubijać. Gdy piana będzie gęsta dodać zółtka a następnie łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę podzielić na dwie części. Wyłożyć na brytfanny i piec po ok. 25 minut w 180 st. MASA: śmietanę ubić, dodać cukier puder i przygotowaną wcześniej żelatynę. TRUSKAWKI: truskawki umyć, poprzecinać na pół. SKŁADANIE: 1 biszkopt- 1/2 masy- 3/4 truskawek- 1/2 masy (zostawić troszeczkę na wierzch)- 2 biszkopt- pozostała masa- pozostałe truskawki (na około aby zamknąć drogę galaretce), można także udekorować środek- tężejąca galaretka. Wstawić na ok. 2 godziny do lodówki. Smacznego.