Sposób przygotowania:
Truskawkowa rozkosz
Umyć truskawki dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć je. Biszkopt nasączyć sokiem z ananasa. Truskawki zmiksować blenderem, galaretkę rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu, ostudzić galaretki, do truskawek dodać 2 łyżki cukru pudru i wlać galaretkę truskawkową rozpuszczoną w 1 niepełnej szklance wody. Wymieszać dokładnie całość. Jak mus zaczyna gęstnieć wylać go na biszkopt. Po całkowitym stężeniu ubić 0,5 l kremówki, dodać 2 łyżki cukru pudru i wlać żelatynę ( 1 łyżka żelatyny namoczona w 1/3 szklanki mleka, po 20 minutach leciutko podgrzana i wymieszana). Po rozłożeniu śmietany włożyć ciasto do lodówki w celu schłodzenia. Zetrzeć czekoladę na tarce o drobnych otworach i posypać wierzch ciasta.