Sposób przygotowania:
Truskawkowe babeczki
CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy margarynę i razem siekamy. Dokładamy pozostałe składniki i energicznie zarabiamy ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki na około 0,5 godziny. Gotowe wałkujemy i wyklejamy nim przygotowane foremki. Wylepione babeczki pieczemy około 15 minut w 180°C. Foremki smarujemy wcześniej rozpuszczoną margaryną.WYKOŃCZENIE: Galaretkę rozpuszczamy w 1 i ¾ szklanki przegotowanej wody. Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki przegotowanej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Dokładamy do niej cukier do smaku. Po dokładnym wymieszaniu dokładamy żelatynę. Miksujemy. Śmietanką wypełniamy upieczone wcześniej i przestudzone babeczki. Odstawiamy do chłodu do zastygnięcia śmietanki. Między czasie oczyszczone truskawki kroimy w kostkę. Tak przygotowane wykładamy na śmietankę. Całość zalewamy tężejąca galaretką. Ponownie odkładamy do chłodu. Gdy galaretka zastygnie możemy się częstować.