Sposób przygotowania:
Babeczki z musem truskawkowym i śmietaną
-Składniki na ciasto włożyć do melaksera i miksować na wolnych obrotach/ ruchy pulsujące/ do chwili utworzenia się zwartej masy. -Przełożyć na blat, uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 15 minut. -Schłodzone foremki na babki nasmarować masłem . -Schłodzone ciasto rozwałkować przy pomocy folii spożywczej na grubość kilku milimetrów, wykroić krążki i wylepić nimi foremki. -Gotowe babeczki wstawić do nagrzanego piekarnika /180 st. C/ i piec ok. 15 min.Powinny być lekko przyrumienione. -Upieczone babeczki wyjąć z foremek i wystudzić. -Truskawki zmiksować z cukrem przy pomocy blendera, dodać cukier waniliowy i śmietanę wymieszać. -Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody .Przestudzoną dodać do truskawek i dokładnie zmiksować. -Gotowy mus wstawić do lodówki aby stężał. -Dobrze schłodzoną śmietanę ubić przy pomocy miksera. Pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy. -Tężejący mus truskawkowy nałożyć we wgłębienia babeczek. -Przy pomocy szprycy nałożyć bitą śmietanę. -Ozdobić świeżymi listkami mięty i truskawkami.
marietta
magdagessler
cris
cris
Chyba nie dowiem się o co chodzi w tym cieście/czekałam na jakieś szczegóły/.
Nie dawało mi jednak spokoju i postanowiłam sprawdzić,czy coś nie pokręciłam w przepisie.
Zrobiłam dzisiaj ciasto w/g w/w składników i zarobiłam je ręcznie/chwilowy brak sprzętu/. Ciasto wyszło normalne ,miało taki wygląd i konsystencję jak zwykłe kruche ciasto.Wstawiłam na chwilę do lodówki, rozwałkowałam i upiekłam ciasto z owocami./na babki nie miałam ochoty/.
Upieczone ciasto jest kruche i delikatne.
Gdzie jest więc problem?