Sposób przygotowania:
Szarlotka z papierówekETAP 1:
Mąkę posiekać z zimnym masłem. Żółtka zmiksować z cukrem zwykłym i śmietaną. Wlać do mąki. Wsypać proszek do pieczenia i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną włożyć na godzinę do lodówki, a drugą do zamrażalki.
Blaszkę 25x30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Dno i boki wylepić ciastem z lodówki. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wymieszać z kisielem. Wyłożyć na ciasto posypać cukrem waniliowym i cynamonem.
Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalki. Piec 40 minut w 180 stopniach. Wystudzić.
Posypać cukrem pudrem.
zbysiowa
WanilioweImprowizacj
zbysiowa napisał(a):