Sposób przygotowania:
Truskawkowe cudo
Białka, cukier waniliowy i sól ubić na sztywno. Dodać żółtka, ubić. Dodać mąki i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt i przeciąć na pół. Na masę truskawkową zmiksować i podgrzać truskawki. Wsypać suchą galaretkę i wymieszać. Na mase śmietanową: galaretkę cytrynową rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Schłodzić. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i tężejącą galaretkę.
Układac warstwami:
polewa czekoladowa
biszkopt
masa śmietanowa
masa truskawkowa
biszkopty
masa truskawkowa
masa śmietanowa
biszkopt
Układac warstwami:
polewa czekoladowa
biszkopt
masa śmietanowa
masa truskawkowa
biszkopty
masa truskawkowa
masa śmietanowa
biszkopt