Sposób przygotowania:
Truskawkowe marzenie
Kruche spody do babeczek możemy kupić gotowe lub upiec. Ja tym razem wybrałem kupne. Na dno spodów wylać odrobinę truskawkowej galaretki - rozpuścić proszek we wrzącej wodzie i nalać na kruche ciasto. Dosłownie odrobinę.
Kiedy galaretka stężeje, możemy nałożyć przygotowany krem - krem karpatka rozrobić wg przepisu na opakowaniu - proszek z torebki rozpuścić w 200 ml mleka i wlać do gotujących się 300 ml mleka. Gotować ok. 3 minut - aż zgęstnieje.
Kiedy masa ostygnie, zmiksować ją z miękkim masłem. Babeczki nadziane kremem możemy udekorować przygotowanymi truskawkami - umyte i pokrojone w plasterki.
Kiedy galaretka stężeje, możemy nałożyć przygotowany krem - krem karpatka rozrobić wg przepisu na opakowaniu - proszek z torebki rozpuścić w 200 ml mleka i wlać do gotujących się 300 ml mleka. Gotować ok. 3 minut - aż zgęstnieje.
Kiedy masa ostygnie, zmiksować ją z miękkim masłem. Babeczki nadziane kremem możemy udekorować przygotowanymi truskawkami - umyte i pokrojone w plasterki.