Sposób przygotowania:
Truskawkowe muffinyETAP 1:
Do miski wlewamy jogurt naturalny, olej, amaretto i mleko, wbijamy do tego jajka. Całość miksujemy. W drugiej misce mieszamy ze sobą cukier puder, mąkę, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystka starannie mieszamy.
ETAP 2:
Do miski, w której znajdują się suche składniki wlewamy zawartość miski z mokrymi składnikami. Całość miksujemy, gdy masa okaże się zbyt gęsta, dolewamy jeszcze mleka.
ETAP 3:
Masę wkładamy do foremek do muffinek, do połowy ich wysokości. Do każdej foremki wkładamy truskawkę lekko ją dociskając. Na wierzch wkładamy kolejną porcję ciasta, tak aby przykryć owoc. Surowa babeczka powinna sięgać prawie do krawędzi foremki. Na wierzch można posypać kruszonkę. Blachę z babeczkami wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.