Sposób przygotowania:
truskawkowe pod bezowym płaszczem
Na stolnicę przesiewamy mąkę , dodajemy margarynę , żółtka i 150 gram cukru , śmietanę i proszek do pieczenia . Następnie wszystko razem ugniatamy do momentu aż ciasto zrobi się jednolite.Zawijamy w folię i wkładamy na 1h do lodówki.W tym czasie myjemy truskawki , obieramy ze szypułek, osuszamy i posypujemy bułką tartą . Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni , brytfannę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem .Po godzinie wyciągamy ciasto z zamrażalnika ,wałkujemy i wykładamy na folię , na całej powierzchni wykładamy truskawki , wkładamy do piekarnika .Pieczemy około35 minut .W tym czasie białka ubijamy na sztywno , dodajemy pozostały cukier .Wyciągamy ciasto z piekarnika , zmniejszamy na 80stopni. pianę z białek wykładamy na ciasto i ponownie wkładamy do piekarnika na jakieś dwie godziny.