Sposób przygotowania:
Truskawkowe szaleństwo
1. jajka ubić z cukrem waniliowym, pudrem oraz woda. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszać, nałożyć do blachy 30x40 cm wyłożonej pergaminem. Piec 10-12 minut w 200 st.C. 2.Ciasto wyłożyć na deskę posypaną cukrem, papier papier posmarować zimną wodą i zdjąć. Formę keksową wyłożyć folią. Ciasto pokroić na cztery prostokąty, 2 w wielkości boku formy i 2 o wymiarach dna formy, wyłożyć dno i boki formy. 3.Truskawki umyć, odszypułkować, miksować, przetrzeć przez sito, przełożyć do garnka, wlać sok, dodać żelfixy. Mieszając masę, zagotować z cukrem, gotować jeszcze 2 min. Przestudzoną masę wlać do formy Truskawki do dekoracji oczyścić, ułożyć w równych odstępach wciskając je w mus. Przykryć plastrem biszkoptu, odstawić do stężenia, przed podaniem posypać pudrem.