Sposób przygotowania:
Pierogi z kaszy gryczanej z białym serem
Farsz: kaszę gotujemy na sypko, łączymy z roztopionym masłem i pokruszonym białym serem. Mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Ciasto na pierogi: na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto do jednolitej, miękkiej i lśniącej masy. Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy krążki, na środek każdego dajemy łyżeczkę farszu i zlepiamy brzegi.
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, wyciągamy, polewamy roztopionym masłem i podajemy gorące.
Ciasto na pierogi: na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto do jednolitej, miękkiej i lśniącej masy. Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy krążki, na środek każdego dajemy łyżeczkę farszu i zlepiamy brzegi.
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, wyciągamy, polewamy roztopionym masłem i podajemy gorące.
SylaUla
bietka
Dziękuje bardzo i takie też były :)
gosia56
cherry
bietka
Oj tak bardzo pyszne :)
bietka
Dziękuję bardzo, następnym razem dodam zeszklona cebulkę : )