Sposób przygotowania:
Chicken korma
1. Na patelni rozgrzałam olej i obsmażyłam kurczaka posypanego zmielonym pieprzem. Mięso przeniosłam na talerz.
2. Do kolejnej porcji rozgrzanego oleju dodałam masło, a kiedy się rozpuściło wrzuciłam starta na tarce cebule i zeszkliłam na średnim ogniu. Dołożyłam pastę z imbiru i czosnku, przyprawy, zamieszałam i smażyłam jeszcze przez chwilę.
3. Dorzuciłam chutney z cebuli i zalałam bulionem, doprowadzając całość do wrzenia. Gotowałam bez przykrycia, mieszając około 5 minut, aż sos się trochę zredukuje i zblendowałam na gładko.
4. Sos wlałam z powrotem na patelnię, dodałam kurczaka, kremówkę, doprowadziłam do wrzenia i dusiłam jeszcze 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Jeśli sos jest zbyt gesty, można lekko podlać odrobina wody.
5. Potrawę posypałam płatkami migdałowymi i posiekanymi listkami kolendry. Podałam z ryżem. Pycha!
2. Do kolejnej porcji rozgrzanego oleju dodałam masło, a kiedy się rozpuściło wrzuciłam starta na tarce cebule i zeszkliłam na średnim ogniu. Dołożyłam pastę z imbiru i czosnku, przyprawy, zamieszałam i smażyłam jeszcze przez chwilę.
3. Dorzuciłam chutney z cebuli i zalałam bulionem, doprowadzając całość do wrzenia. Gotowałam bez przykrycia, mieszając około 5 minut, aż sos się trochę zredukuje i zblendowałam na gładko.
4. Sos wlałam z powrotem na patelnię, dodałam kurczaka, kremówkę, doprowadziłam do wrzenia i dusiłam jeszcze 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Jeśli sos jest zbyt gesty, można lekko podlać odrobina wody.
5. Potrawę posypałam płatkami migdałowymi i posiekanymi listkami kolendry. Podałam z ryżem. Pycha!
SylaUla
haniakson