Sposób przygotowania:
Truskawkowiec
BISZKOPT : Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier. Nadal ubijając, dodawać po 1 żółtku. Do ubitych jajek dodać olej oraz mąki połączone z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto wylać na blaszkę 24x36 cm wysmarowaną i posypaną tartą bułką. Piec w 170 stopniach przez ok. 25 minut. Zostawić do wystygnięcia. MASA TRUSKAWKOWA : Truskawki umyć, odszypułkować ( mrożone najpierw rozmrozić ), odsączyć, a następnie zmiksować. Do truskawek dodać serki, jogurt i cukier puder. Galaretki rozpuszczone w 300 ml wody i ostudzone dodać do masy, dokładnie zmiksować. Do masy truskawkowej można dodać z 1-2 łyżeczki żelatyny, żeby była bardziej zwarta- rozpuścić razem z galaretkami :) Masą truskawkową zalać biszkopt. Odstawić do lodówki, aż stężeje. Na wierzch wyłożyć truskawki pokrojone na połówki ( chyba, że są małe- to całe ). Zalać galaretkami rozpuszczonymi w ilości wody zmniejszonej o 1/3. Wstawić do lodówki. SMACZNEGO :)