Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Truskawkowiec na biszkoptach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Niewiele składników a efekt bardzo smaczny!

Truskawkowiec na biszkoptach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Truskawkowiec na biszkoptach

 

  • 20 biszkoptów
  • 500 g twarożku sernikowego
  • 500g truskawek
  • 3 łyżki cukru
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1 łyżka żelatyny

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowiec na biszkoptach
Truskawki umyć, usunąć szypułki. Kilka pokroić w ćwiartki i odłożyć do dekoracji. Resztę zmiksować z cukrem na mus. Dodać twarożek i zmiksować. W 200ml wrzątku rozpuścić galaretkę truskawkową i żelatynę. Gdy galaretka będzie już letnia, wlać do masy truskawkowo-serowej i zmiksować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową, ułożyć biszkopciki. Wylać powoli trochę masy, tak aby lekko przykryć biszkopty. Wstawić do lodówki aby zastygło (zabieg ten ma na celu zapobiec wypłynięciu biszkoptów na wierzch). Potem wylać resztę masy, posypać odłożonymi truskawkami. Lekko wcisnąć. Wstawić do lodówki aż dobrze stężeje.Przygotować ostatnią galaretkę w 400 ml wody. gdy zacznie tężeć wylać na ciasto i wstawić do lodówki do stężenia..
Truskawkowiec na biszkoptach
Truskawki umyć usunąć szypułki Kilka pokroić w ćwiartki i odłożyć do dekoracji Resztę zmiksować z cukrem na mus Dodać twarożek i zmiksować W 200ml wrzątku rozpuścić galaretkę truskawkową i żelatynę Gdy galaretka będzie już letnia wlać do masy truskawkowo-serowej i zmiksować
Truskawkowiec na biszkoptach
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową ułożyć biszkopciki Wylać powoli trochę masy tak aby lekko przykryć biszkopty Wstawić do lodówki aby zastygło
Truskawkowiec na biszkoptach
Potem wylać resztę masy posypać odłożonymi truskawkami Lekko wcisnąć Wstawić do lodówki aż dobrze stężeje
Truskawkowiec na biszkoptach
Przygotować ostatnią galaretkę w 400 ml wody gdy zacznie tężeć wylać na ciasto i wstawić do lodówki do stężenia

Tagi:

biszkopt