Sposób przygotowania:
Truskawkowy specjał
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i razem z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na sztywna pianę. Mieszamy z żółtkami, a następnie dodajemy przesiane mąki pszenną i ziemniaczaną wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na około 20 minut. Masa truskawkowa: Umyte i brane z szypułek truskawki wkładamy do miski rozdrabniacza i miksujemy. Galaretki rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzątku i mieszamy z zmiksowanym owocami. Gdy masa zacznie gęstnieć wlewamy na przestudzony biszkopt. Masa śmietanowa: Do miski miksera wlewamy śmietanę kremówkę i ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem pudrem i mieszamy z żelatyną rozpuszczoną w trochę wody. Śmietanę układamy na truskawkowej masie. Całość wstawiamy do chłodu do całkowitego stężenia.